Sałatka z krewetkami
- 6 jajek,
- 1 duża główka zielonej sałaty,
- 1 pęczek rzodkiewek,
- 1 mały słoiczek majonezu,
- 15 dag jogurtu naturalnego
- 1 łyżka octu z białego wina,
- sól,
- pieprz cayenne,
- 70 dag krewetek w zalewie,
- 1/2 pęczka koperku.
Jaja ugotować na twardo, podzielić w ósemki. Sałatę porwać palcami na mniejsze kawałki. Rzodkiewki pokroić w plasterki. Majonez rozetrzeć z jogurtem, octem, doprawić na pikantnie solą i pieprzem. Krewetki osączyć, koperek opłukać i oderwać gałązki.
Półmisek wyłożyć listkami sałaty, ułożyć jaja, rzodkiewki, krewetki i resztę składników, polać sosem i udekorować koperkiem.
Przepis dodał użytkownik inga
Podziel się opinią
Komentarze