Trwa ładowanie...
d452erl
25 września 2008, 22:11

Sałatka z kapusty i buraczków na zimę

Przepis
4.6
(19 głosów)
Oceń:
d452erl
Składniki
  • 1 kg białej kapusty
  • 1 kg buraczków
  • 20 dkg cebuli
  • Zalewa:
  • 2 szklanki wody
  • 1 szklanka octu
  • 1 szklanka cukru
  • 1 łyżka soli
Przepis

Wypłukane buraczki bez obierania ugotować do miękkości. Przestudzić, obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Kapustę poszatkować i sparzyć wrzątkiem, odcedzić. Obrane cebule pokroić w cienkie półplasterki i sparzyć wrzątkiem, odcedzić. Wodę zagotować dodać pozostałe składniki zalewy i chwilkę pogotować. Kapustę wymieszać z buraczkami i cebulą, zalać gorącą zalewą, ponownie zamieszać i wkładać do słoików. Pasteryzować 20-30 min. Polecam zrobienie sałatki z 3 porcji.

Przepis dodał użytkownik k.bialowas82

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d452erl
d452erl
d452erl
Więcej tematów
d452erl

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj