Sałatka z czerwonej kapusty
- kapusta czerwona (pół małej główki)
- 1 marchewka
- 1 papryka
- 1 cebulka
- puszka kukurydzy z fasolką czerwoną (firma bonduelle)
- groszek
- przyprawy
- - sól
- - pieprz
- - cukier (1 mała łyżeczka płaska)
- - ocet ( 1 łyżka)
- - oliwa z oliwek ( 1 łyżka)
Kapustę posiekać i wrzucić do garnka z wodą, posolić i gotować aż do miękkości. Następnie odcedzić wodę. Pokroić drobniutko cebulkę i wrzucić do kapusty żeby był lepszy smak i przykryć pokrywką. W tym czasie zetrzeć marchewkę i pokroić paprykę. Wsypać to do kapusty oraz puszkę kukurydzy z fasolką i groszek. Przyprawić do smaku podanymi przyprawami, można również swoje ulubione dodać. Wymieszać wszystko i można podać do stołu.
Przepis dodał użytkownik monicca-87
Podziel się opinią
Komentarze