Sałatka owocowa z wątróbką
- 0,5 kg wątróbki drobiowej,
- po 1 sztuce grejpfruty ( czerwony, zielony, żółty ),
- 2 jabłka,
- 2 gruszki,
- 2 pomarańcze,
- 2-3 sztuki kiwi,
- 1 sałata zielona,
- do smaku pieprz czarny,
- do smaku sól ziołowa,
- 1 szklanka mąki,
- oliwa z oliwek
Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość tłuszczu. Wątróbkę myjemy i
oczyszczamy, a
następnie kroimy w niewielkie kawałki. Każdy kawałek obtaczamy w mące
i smażymy. Liście sałaty rwiemy na mniejsze kawałki. Owoce myjemy i
obieramy a następnie kroimy. Wszystkie owoce dokładnie mieszamy.
Nakładamy do miseczek/salaterek i doprawiamy do smaku. Smacznego !!
Przepis dodał użytkownik IKM
Podziel się opinią
Komentarze