Sałatka GYROS
- filet z kurczaka
- przyprawa Gyros (np. Kamis)
- majonez kętrzyński
- ketchup dowolny
- puszka kukurydzy konserwowej
- puszka fasolki czerwonej konserwowej
- puszka groszku zielonego konserwowego
- cebulka
- 5-7 ogórków konserwowych
- 1/4 główki kapusty pekińskiej
Podsmażyć na tłuszczu pokrojony w kostkę filet z kurczaka. Kiedy mięsko się zrumieni, dodać pół opakowania przyprawy Gyros i wymieszać. Ostudzone mięsko rozłożyć na dnie naczynia bądź miski, przykryć drobno posiekaną cebulką, na całości rozprowadzić majonez i dodać trochę ketchupu. Na to rozkładamy warstwę drobno pokrojonych ogórków, a następnie przepłukaną i odsączoną fasolkę, znowu na całość rozprowadzamy majonez i trochę ketchupu, można posypać odrobiną przyprawy Gyros. Następnie rozkładamy warstwę groszku zielonego, a na groszek kukurydzę, powtarzamy czynność rozprowadzenia majonezu i ketchupu, na wierzch sałatki układamy drobno pokrojoną kapustkę pekińską i dekorujemy kawałkami czerwonej papryki, kukurydzą, groszkiem...
Przepis dodał użytkownik FanCiastek
Podziel się opinią
Komentarze