Sałatka fasolowa z polędwicą i bobem
- 1 puszka kukurydzy
- 1 ogórek
- 1 puszka czerwonej fasoli
- 1 pomidor
- 1 papryka
- 15 dag sera żółtego
- 1 cebula
- 15 dag polędwicy sopockiej
- 15 dag mrożonego bobu
- sól
- pieprz
- słoik sosu czosnkoego
[list=1]
[]kukurydzę i fasolę osącz z zalewy . Pomidora , obranego ogórka , ser , polędwiecę , cebulę i paprykę pokrój w kostkę . Bób ugotuj w osolonym wrzątku . Odcedź , studź , nie obieraj
[]Wszystkie składniki układaj warstwowo , posypując warzywa solą i pieprzem oraz smarując sosem czosmowym . Wierzch posyp bobem .
[/list]
Przepis dodał użytkownik wiwona42
Podziel się opinią
Komentarze