Trwa ładowanie...
d11lzrt
22-04-2015 23:54

Sakiewki z warzywami curry

Przepis
3.1
(22 głosy)
Oceń:
d11lzrt
Składniki
  • 250 ml mleka
  • 2 jajka
  • 1 i 1/2 szklanki mąki
  • 1/5 szklanki wody mineralnej
  • 30 ml oleju
  • szczypta soli
  • 2 łyżeczki curry
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego
  • tłuszcz do smażenia
  • 4 ziemniaki
  • 1 cebula miała
  • 1 opakowanie marchewki z groszkiem
  • 100 g pieczarek
  • 1 szczypta kuminu
  • 1 pęczek świeżej kolendry
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • 20 ml oliwy
  • sól i pieprz do smaku
Przepis

Ziemniaki ugotuj w mundurkach, wystudź, obierz, a następnie pokrój w kostkę 0,5x0,5 centymetra.

Przygotuj ciasto na naleśniki: mleko, jajka, mąkę, wodę, olej oraz curry połącz razem i mieszaj do momentu powstania jednolitego, gładkiego ciasta. Następnie smaż naleśniki.

Cebulę pokrój w kostkę, pieczarki w ósemki. Na rozgrzanej oliwie przesmaż pieczarki i cebulę, następnie dodaj marchewkę z groszkiem, pokrojone ziemniaki, oprósz curry i dodaj kumin.

Dopraw farsz czosnkiem, a jeśli zajdzie taka potrzeba - solą i pieprzem. Na końcu dodaj pokrojoną kolendrę i wymieszaj.

Na środek każdego z naleśników nałóż łyżkę farszu, a następnie uformuj sakiewkę i zwiąż sparzonym we wrzącej wodzie szczypiorem. Podawaj na ciepło z mieszaną sałatą z sosem czosnkowym przygotowanym na bazie jogurtu naturalnego.

Przepis poleca Piotr Murawski, szef kuchni Knorr

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d11lzrt
d11lzrt
d11lzrt
Więcej tematów
d11lzrt