23-06-2015 08:28
Sakiewki z ciasta wonton
Przepis
3.8
(13 głosów)
Oceń:
Składniki
- 400 g piersi z kurczaka
- 1 paczka ciasta chińskiego do wontonów
- 100 ml gęstego bulionu drobiowego
- 1 papryczka chili
- 50 g świeżego imbiru
- 1 ząbek czosnku
- 1 pęczek kolendry
- 50 g rodzynek
- 200 ml śmietany 36%
- olej do smażenia
Przepis
Pokrój pierś kurczaka w kostkę, posiekaj papryczkę chilli, czosnek i kolendrę oraz zetrzyj imbir. Do miski wlej śmietanę oraz bulion i wymieszaj. Dodaj pokrojonego kurczaka. Zmiksuj.
Do powstałej masy wsyp rodzynki, papryczkę chilli, kolendrę, czosnek oraz imbir. Na arkusiki ciasta wonton nałóż farsz i uformuj sakiewki.
Usmaż je na złoty kolor w garnku na głębokim oleju. Gotowe sakwy przekładaj na papierowy ręcznik, aby usunąć nadmiar tłuszczu. Podawaj na ciepło z sosem słodko-kwaśnym.
Przepis poleca Piotr Murawski, szef kuchni Knorr
Podziel się opinią
1
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.