Trwa ładowanie...
d25xo45
23-06-2015 08:28

Sakiewki z ciasta wonton

Przepis
3.8
(13 głosów)
Oceń:
d25xo45
Składniki
  • 400 g piersi z kurczaka
  • 1 paczka ciasta chińskiego do wontonów
  • 100 ml gęstego bulionu drobiowego
  • 1 papryczka chili
  • 50 g świeżego imbiru
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 pęczek kolendry
  • 50 g rodzynek
  • 200 ml śmietany 36%
  • olej do smażenia
Przepis

Pokrój pierś kurczaka w kostkę, posiekaj papryczkę chilli, czosnek i kolendrę oraz zetrzyj imbir. Do miski wlej śmietanę oraz bulion i wymieszaj. Dodaj pokrojonego kurczaka. Zmiksuj.

Do powstałej masy wsyp rodzynki, papryczkę chilli, kolendrę, czosnek oraz imbir. Na arkusiki ciasta wonton nałóż farsz i uformuj sakiewki.

Usmaż je na złoty kolor w garnku na głębokim oleju. Gotowe sakwy przekładaj na papierowy ręcznik, aby usunąć nadmiar tłuszczu. Podawaj na ciepło z sosem słodko-kwaśnym.

Przepis poleca Piotr Murawski, szef kuchni Knorr

Podziel się opinią

1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d25xo45
d25xo45
d25xo45
Więcej tematów
d25xo45