Trwa ładowanie...
d2aqxa5
07-06-2008 11:42

Sajgonki po wietnamsku

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d2aqxa5
Składniki
  • 25 dkg ugotowanych krewetek koktajlowych
  • 25 dkg ugotowanych, pokrojonych drobno polędwiczek wieprzowych
  • 2 szklanki kiełków soi lub fasoli
  • 1 główka pociętej w paseczki sałaty
  • 5 dkg sparzonego, pokrojonego drobno (2, 3 cm) makaronu sojowego
  • 1 łyżka posiekanej bazylii i naci kolendry
  • 1 szklanka sosu hoisin
  • 1 łyżka masła orzechowego ( masło utarte z orzeszkami ziemnymi)
Przepis

Wszystkie składniki farszu wymieszać, przyprawić. Papier ryżowy przygotować jak to podano wyżej. Rozłożyć na nim farsz, dokładnie zrolować. Podawać na liściu sałaty, udekorowane marchewką i makaronem sojowym z dodatkami tj. sosem hoisin i masłem orzechowym.

Przepis dodał użytkownik justina222

Podziel się opinią

1
1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2aqxa5
d2aqxa5
d2aqxa5
Więcej tematów
d2aqxa5