Ryż z sosem pieczeniowym
- [na 2 osoby]
- 200 g [2 torebki] ryżu białego
- 2 kostki rosołowe
- majeranek
- łyżeczka natki pietruszki
- sos pieczeniowy ciemny [SOSIO dostępny w B.]
- Pierś z kurczaka lub parówka
- Mizeria [jak zrobić zobacz w innym przepisie]
Do garnka wlać 2 litry wody. Wrzucić kostki rosołowe, majeranek oraz pietruszkę. Po zagotowaniu dodać ryż.
Przygotować sos: 200 ml wody zagotować w garnuszku. 50 ml wody dokładnie wymieszać z zawartością torebki. Do zagotowanej wody wlać sos i jeszcze około minutę podgrzewać.
Ryż po ugotowaniu wyjąć z garnka i odsączyć. Polewać niewielką ilością sosu.
Podawać z piersią z kurczaka lub usmażoną parówką oraz mizerią.
Przepis dodał użytkownik antonina75
Podziel się opinią
Komentarze