Trwa ładowanie...
d1s1p08
29 lipca 2008, 14:56

Ryż z sosem pieczeniowym

Przepis
5.0
(1 głos)
Oceń:
d1s1p08
Składniki
  • [na 2 osoby]
  • 200 g [2 torebki] ryżu białego
  • 2 kostki rosołowe
  • majeranek
  • łyżeczka natki pietruszki
  • sos pieczeniowy ciemny [SOSIO dostępny w B.]
  • Pierś z kurczaka lub parówka
  • Mizeria [jak zrobić zobacz w innym przepisie]
Przepis

Do garnka wlać 2 litry wody. Wrzucić kostki rosołowe, majeranek oraz pietruszkę. Po zagotowaniu dodać ryż.
Przygotować sos: 200 ml wody zagotować w garnuszku. 50 ml wody dokładnie wymieszać z zawartością torebki. Do zagotowanej wody wlać sos i jeszcze około minutę podgrzewać.
Ryż po ugotowaniu wyjąć z garnka i odsączyć. Polewać niewielką ilością sosu.
Podawać z piersią z kurczaka lub usmażoną parówką oraz mizerią.

Przepis dodał użytkownik antonina75

Podziel się opinią

2
2

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1s1p08
d1s1p08
d1s1p08
Więcej tematów
d1s1p08

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj