Ryż po chińsku
- 20 dag ryżu
- sól
- 40 dag filetów z kurczaka
- 6 łyżek sosu sojowego
- 1 zielona papryka
- 1/2 pęczka cebuli dymki
- 6 łyżek oleju
- imbir starty
- 4 łyżki sherry
- czarny pieprz
Na osoloną zagotowaną wodę wsypać ryż i gotować 30 minut.
Piersi z kurczaka pokroić w paski, polać sosem sojowym i wstawić do lodówki.
Pieczarki pokroić w plastry. Paprykę podzielić na ćwiartki i pokroić w grubą kostkę.
Cebulę pokroić w krążki.
Mięso wyjąć z marynaty, połowę oleju podgrzać w woku i usmażyć warzywa przez 3 minuty, dodać imbir, sherry i sos sojowy z marynaty.
Mięso i ryż wymieszać z warzywami, dodać sól, pieprz i ponownie podgrzać.
Przepis dodał użytkownik inis1984
Podziel się opinią
Komentarze