Trwa ładowanie...
d3j6ydj
30-07-2008 14:31

Ryż po chińsku

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d3j6ydj
Składniki
  • 20 dag ryżu
  • sól
  • 40 dag filetów z kurczaka
  • 6 łyżek sosu sojowego
  • 1 zielona papryka
  • 1/2 pęczka cebuli dymki
  • 6 łyżek oleju
  • imbir starty
  • 4 łyżki sherry
  • czarny pieprz
Przepis

Na osoloną zagotowaną wodę wsypać ryż i gotować 30 minut.
Piersi z kurczaka pokroić w paski, polać sosem sojowym i wstawić do lodówki.
Pieczarki pokroić w plastry. Paprykę podzielić na ćwiartki i pokroić w grubą kostkę.
Cebulę pokroić w krążki.
Mięso wyjąć z marynaty, połowę oleju podgrzać w woku i usmażyć warzywa przez 3 minuty, dodać imbir, sherry i sos sojowy z marynaty.
Mięso i ryż wymieszać z warzywami, dodać sól, pieprz i ponownie podgrzać.

Przepis dodał użytkownik inis1984

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3j6ydj
d3j6ydj
d3j6ydj
Więcej tematów
d3j6ydj

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj