Ryby i owoce morza
Dania rybne i oparte na owocach morza są w Polsce coraz popularniejsze. Dużo mówi się o ich pozytywnym wpływie na ludzkie zdrowie oraz samopoczucie. O ile ryby są w kuchni polskiej znane od dawna, o tyle owoce morza nadal uznawane są za pewną egzotyczną nowość. Warto jednak przyjrzeć im się bliżej, ponieważ stanowią one ciekawą alternatywę dla naszych codziennych posiłków. W poniższym zbiorze przepisów znaleźć można między innymi propozycje podania ryb smażonych, grillowanych, pieczonych oraz gotowanych na parze. Amatorzy dobrego smaku odkryją tu również rozmaite pomysły na przygotowanie tuńczyka, pstrąga, łososia, dorsza i wiele innych.<br>
Oprócz tego wiele ciekawych propozycji na rozmaite sosy, marynaty, rybne zapiekanki, zupy rybne, sałatki i galarety. Dla fanów egzotycznych smaków również znajdzie się coś dobrego. W zebranych przepisach sporo propozycji dań z owocami morza – wśród nich popularne sushi czy krewetki, ale również kalmary i małże. Prawdziwa gwarancja na niecodzienny i pyszny posiłek!