Ryba po japońsku
- Składniki:
- 1 kg pangi,
- 1,5 szkl. mleka,
- szkl. mąki,
- jajko,
- sól,
- pieprz.
- Zalewa:
- 3 czerwone papryki,
- 4 cebule,
- 1/2 słoika ogórków konserwowych,
- 1/2 szkl. oleju,
- szkl. wody,
- 4 łyżki octu,
- 6 łyżeczek cukru,
- sól,
- pieprz,
- mały koncentrat pomidorowy,
- 5 łyżek pikantnego ketchupu.
1. Rybę pokroić na kawałki, oprószyć solą i pieprzem. Resztę składników zmiksować. Rybę maczać w cieście, smażyć z obu stron.
2. Paprykę pokroić w kosteczkę, cebulę w pół talarki a ogórki w plasterki. Przełożyć do garnka, zalać wodą i octem, dodać cukier i łyżeczkę soli. Dusić ok. 20 min na małym ogniu. Dodać ketchup i przecier, poddusić. Rybę zalać sosem. Schłodzić.
Przepis dodał użytkownik czekoladka_m
Podziel się opinią
Komentarze