Trwa ładowanie...
d4093m5
24 maja 2008, 14:09

Rurki z kremem

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d4093m5
Składniki
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego (niemrożonego)
  • 250 g śmietany 30-procentowej
  • 1 opakowanie fiksu do śmietany
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • cukier
  • cukier puder
  • formy w kształcie rurek
Przepis

1.Ciasto rozwijamy z rulonu i kroimy w wąskie paski (1,5 cm).
Nawijamy na me<x>talowe rurki. Paski muszą zachodzić na siebie. Pieczemy 20 minut w temperaturze 200 stopni na złoto.
Po upieczeniu zdejmujemy formy i studzimy.
2.Śmietanę ubijamy z fiksem, dodajemy cukier i cukier waniliowy
do smaku.
3.Rurki napełniamy kremem, posypujemy cukrem pudrem.

Przepis dodał użytkownik alka14_1994

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4093m5
d4093m5
d4093m5
Więcej tematów
d4093m5

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj