Rumowe cycki teściowej
- rum
- biszkopty okrągłe 1 paczka
- biszkopt
- jajka 6 sztuk
- mak - suchy 1 szklanka
- kokos 225 gram
- cukier 1/2 szklanki
- krem
- mleko 2 szklanki
- budyń śmietankowy 1 sztuka
- margaryna 1 kostka
- cukier 1/2 szklanki
- polewa
- margaryna 1/2 kostki
- cukier puder 3 łyżki
- kakao 3 łyżki
- jajko 1 sztuka
- śmietana (kremówka) 2 łyżki
Białka oddzielić, ubić z cukrem, dodać żółtka na końcu wmieszać kokos z makiem. Wyłożyć do formy i piec przez 20 min. W temp. 180*c. Wystudzić. Ugotować budyń. Margarynę utrzeć z cukrem i połączyć z zimnym budyniem. Tak przygotowany krem rozsmarować na ciasto. Ułożyć na górze biszkopty namaczane w rumie (tak by całe przesiąkły alkoholem możemy je po ułożeniu na kremie dodatkowo skropić używając pędzla). Margarynę zagotować, pozostałe składniki polewy (oprócz śmietany)utrzeć na jednolitą masę, połączyć z gotującą się margaryną i na koniec dodać śmietanę. Biszkopty polać przygotowaną polewą i przybrać płatkami migdałowymi.
Przepis dodał użytkownik Bozenka16
Podziel się opinią
Komentarze