Rukola z groszkiem cukrowym, serem parmezan i świeżą miętą
- Dla 4 osób:
- 200 g młodego groszku cukrowego
- 1 opakowanie Rukoli Fit&Easy
- 100 g tartego sera parmezan
- kilka listków świeżej mięty
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- sok z 1/2 cytryny
- balsamiczny ocet szampański (ewentualnie ocet sherry)
- ulubiona sól morska lub sól wędzona do smaku
Umyty groszek pokroić w paski, grubsze pędy można wcześniej zblanszować we wrzącej i osolonej wodzie.
Na talerzu ułożyć Rukolę Fit&Easy z groszkiem cukrowym, całość posypać serem dojrzewającym, świeżo siekaną miętą i skropić oliwą z oliwek oraz sokiem z cytryny. Przed podaniem sałatkę delikatnie wymieszać, oprószyć solą morską oraz skropić aromatycznym octem.
Przepis poleca Sylwia Wiesenberg
Podziel się opinią
Komentarze