Rosół chiński
- 1 opakowanie mieszanki chińskiej
- 0,5 kg pieczarek
- 1 paryka zielona
- 1 papryka czerwona
- 1 groszek konserwowy
- 1 paczka makaronu sojowego
- 2 duże piersi z kurczaka
- 5 kostek rosołowych
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
Pieczarki umyj i pokrój na małe kawałeczki (najlepiej paseczki), dodaj do tego mieszankę chińską i duś na małym ogniu aż do miękości. W dużym garnku zagotuj papryki pokrojone w paski, kostki rosołowe . Gdy papryka będzie miękka dodaj pokrojone piersi z kurczaka (wcześniej obtoczone w mące ziemniaczanej) i groszek zielony, konserwowy. Gdy piersi będą miękkie dodać mieszankę chińską z pieczarkami. w osobnym garnku zagotować wodę i zalać nią makaron sojowy odczekać 15 minut i przełożyć do zupy. SMACZNEGO - zupka palce lizać. Moje dziecko ją uwielbia
Przepis dodał użytkownik domida6
Podziel się opinią
Komentarze