Rolki z warzyw
- 2 średnie cukinie
- 4 duże marchewki
- 1 czerwona papryka
- 1 kostka bio tofu z ziołami Polsoja
- 1-2 łyżki soku z cytryny
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- sól i pieprz do smaku
- opcjonalnie: ulubione świeże zioła, kiełki lub suszone zioła
[list=1]
[]W miseczce pokruszyć tofu, dodać oliwę, sok z cytryny, ulubione dodatki (zioła, kiełki), sól i pieprz i dokładnie rozgnieść widelcem.
[]Cukinie i marchewki pokroić na cienkie plastry przy pomocy szerokiej obieraczki do warzyw.
[]Plastry warzyw ułożyć na desce do krojenia, posmarować pastą z tofu i ściśle zawinąć. Gotową rolkę można dodatkowo spiąć wykałaczką.
[]Rolki podawać przybrane świeżymi ziołami i czerwoną papryką pokrojoną w cienkie paski.
[/list]
Przepis dodał użytkownik iom
Podziel się opinią
Komentarze