Roladki naleśnikowe
- Kalarepa 150g
- Seler 150g
- Marchew około 300g (3sztk.)
- Cukinia 250g
- Mąka 130g
- Mleko 230ml
- Bułka tarta 60g
- Papryka czer. 140g
- Papryka żółta 90g
- Papryka zielona 90g
- Cebula biała 90g
- Pieczarki 150g
- Ketchup ok. 200g
- Tao Tao słodko pikantny sos chili 1 - 2 lyżki
- Czosnek 2 ząbki
- Sół, Pieprz, Tymianek
- Olej do smażenia
1) Przeprowadzić obróbkę wstępną surowców.
2) Ugotować marchew, seler i kalarepę.
3) Spożądzić ciasto naleśnikowe i usmażyć naleśniki (3 sztk.)
4) Seler i kalarepę zblenderować dodać czosnek sól i bułkę tartą
5) Masę warzywną wyłożyć na naleśnik, a na masę marchew ( w kształcie walca około 1 cm średnicy)
6) Na folię aluminiową wyłożyć plastry cukinii, na cukinie naleśnik zawinąć i wstawić do pieca na 10min w temp 180 stopni
7)Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć dodać rozdrobnione pieczarki i papryki, całość chwilę podsmażyć a następnie poddusić z przyprawami
8) Do przesmażonych warzyw dodać ketchup i Tao Tao
9) Całość wyłożyć dekoracyjnie na talerz
Przepis dodał użytkownik B.Pawlikowski
Podziel się opinią
Komentarze