Roladki drobiowe z brokułami w cieście
- 2 brokuły
- 1 filet z piersi kurczaka
- czosnek granlulowany do smaku
- olej
- Ciasto naleśnikowe:
- 1 jajko
- mąka
- mleko
- sól
- Sos:
- 1 jogurt naturalny (może być kwaśna gęsta śmietana)
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki ketchupu
- suszona lub świeża bazylia, suszone lub świeże oregano
Brokuły zlać osolonym wrzątkiem na 0,5 godziny. Wyrobić ciasto naleśnikowe z podanych produktów.
Piersi z kurczaka pokroić w cienkie paski (nie rozbijać!) i obsypać czosnkiem granulowanym. Każdy pasek owinąć wokół różyczek brokuła i spiąć wykałaczką. Tak przygotowane roladki zanurzamy w cieście naleśnikowym i wrzucamy na gorący olej. Smażymy na złoty kolor. Przygotować sos: wymieszać jogurt (lub kwaśną śmietanę) z majonezem i ketchupem, a następnie doprawić bazylią i oregano.
Usmażone roladki podajemy z sosem.
Przepis dodał użytkownik kluki1
Podziel się opinią
Komentarze