Rolada kokosowa
- 15 dkg kokosu
- 15 dkg masła
- 15 dkg cukru pudru
- 0,5 szkl. mleka
- 5 paczek herbatników (pettit beure po 100g )
- 1 szkl. mleka
- 10 dkg masła
- 4-5 łyżek kakao
Kokos sparzyć wrzącym mlekiem. Masło utrzeć z cukrem. Dodać ostudzony kokos, 1,5 łyzki spirytusu i odrobinę zapachu waniliowego. Podzielić na dwie części.
Herbatniki zmielić i wymieszać na sucho z kakao. Dodać stopione masło, mleko i bardzo dobrze wyrobić na gładką masę. Podzielić na dwie części.
Na folii rozwałkować połowę ciemnej masy na duży prostokat o grubości ok 0,5 cm. Na to rozsmarować połowę masy. Zwinąć ciasno roladę. Tak samo postąpić z dugą częścią masy. Wstawić do lodówki i mocno schłodzić . I gotowe
Przepis dodał użytkownik asieeenka03
Podziel się opinią
Komentarze