Rogaliki z półfrancuskie z twarogiem
- 1 kostka masła
- 1 śmietana 18% slodka
- 2 szklanki mąki
- 1 kostka twarogu
- 1 cukier waniliowy
- 1 jajko,cukier do posypania
Zagnieść ciasto z masła,śmietany i mąki.Zrobić kulę i na pół godziny wstawić do lodówki.Twaróg rozgnieść z cukrem waniliowym i 2 łyżkami śmietany.Ciasto rozwalkować i pokroić w kwadraty, na każdy położyć łyżeczke twarogu,zwinąć na pół w kształcie trójkąta i dobrze zlepić.Blachę posma rować tłuszczem..Każdy rogalik posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać cukrem.Pieć w pikarniku w temp.około 180 stp C, okolo 20 min.
Przepis dodał użytkownik teresa-kr
Podziel się opinią
Komentarze