Ratatouille Darek Kuźniak z Crock-Pot polecają
- Bakłażany 2 szt.
- Żółta papryka 2 szt.
- Zielona papryka 1 szt.
- Pomidory 10 szt.
- Ziemniaki 3 szt.
- Czosnek 5 ząbków
- Wino białe wytrawne 200 ml
- Oliwa z oliwek sansa
- Koncentrat pomidorowy 1 łyżka
- Bazyli pół pęczka
- Tymianek 4 gałązki
- Pieprz, sól
- Gałka muszkatołowa szczypta
Warzywa kroimy w kostkę 2cmx2cm, ziemniaki w kostkę 1cmx1cm. Przesmażamy warzywa na dużym ogniu, zaczynając od papryki, cukinii, bakłażana oraz ziemniaków, pomidorów, dodajemy koncentrat pomidorowy. I chwile dusimy, zalewany winem i czekamy aż odparuje. Przekładany do wolnowaru ustawiamy na najniższa moc i gotujemy 1h. Doprawiamy świeżymi ziołami.
Przepis dodał użytkownik Aga
Podziel się opinią
Komentarze