Trwa ładowanie...
d4khvpf
1 maja 2008, 06:42

Racuszki z jabłkami

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d4khvpf
Składniki
  • 2 duże jabłka
  • 1 szklanka kefiru lub zsiadłego mleka
  • 1 szkl. mąki
  • 2 jajka
  • 2 łyżki cukru
  • odrobina proszku do pieczenia
  • cukier waniliowy
  • olej do smażenia
  • Ew. cukier puder do posypania
Przepis

Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Kefir, mąkę, jaja, proszek do pieczenia, cukier oraz cukier waniliowy, dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Na koniec dodać jabłka i dokładnie zamieszać.
Placuszki smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron aż staną się złote.
Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

Przepis dodał użytkownik AnnMarie

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4khvpf
d4khvpf
d4khvpf
Więcej tematów
d4khvpf

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj