Pyszny ryż z warzywami
- 100 g ryżu
- 150 g szynki lub innej wędliny
- 1 cebula
- 100 g mrożonej mieszanki "warzywa na patelnię"
- 20 g masła
- 2 jajka
- sos sojowy
- majeranek
- oregano
- pieprz
- sól
1. Na rozgrzanym oleju smażymy cebulę aż stanie się szklista. Dodajemy mieszankę mrożonych warzyw na patelnię oraz masło. Dusimy,aż warzywa stana się miękkie.
2. Dodajemy ugotowany ryż i sos sojowy razem smażymy.
3. Na drugiej patelni smażymy pojrojona w kostkę szynkę. Gry się zarumieni dodajemy do ryży z warzywami.
4. Doprawimany do smaku: solą, pieprzem, majerankiem, bazylią, czosnkiem, oregano oraz nacią pietruszki.
5. Na koniec dodajemy jajka i smażymy aż się zetną.
Pyszne i proste danie.
Smacznego
Przepis dodał użytkownik AnnMarie
Podziel się opinią
Komentarze