PYSZNE KARGULE
- 1 PORĘ
- 4 PIERSI KURCZAKA
- 1 ŁYŻKA VEGETTY
- 2 ŁYŻKI OLIWY
- 2 ŁYŻKI OCTU WINNEGO LUB SOK Z POŁOWY CYTRYNY
- CIASTO:
- 2 JAJKA
- 2 ŁYŻKI MĄKI TORTOWEJ
- 2 ŁYŻKI MĄKI ZIEMNIACZANEJ
- SÓL DO SMAKU
- PIEPRZ DO SMAKU
PORĘ POKROIĆ W KOSTKĘ , PIERSI Z KURCZAKA POKROIĆ W KOSTKĘ LUB W PASKI, DODAĆ VEGETE OLIWĘ OCET WINNY LUB CYTRYNĘ - WSZYSTKO WYMIESZAĆ I ZOSTAWIĆ NA NOC W LODÓWCE.
NASTĘPNEGO DNIA ZROBIĆ CIASTO : JAJKA, MĄKĘ PRZYPRAWY WYMIESZAĆ DODAĆ DO WCZEŚNIEJ ZROBIONEGO NADZIENIA I WSZYSTKO DOKŁADNIE WYMIESZAĆ.
KŁAŚĆ NA ROZGRZANY OLEJ NA PATELNI TAK JAK RACUCHY.
Przepis dodał użytkownik magda240284
Podziel się opinią
Komentarze