Trwa ładowanie...
d4hsbtm
1 lutego 2009, 16:17

PTYSIE

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d4hsbtm
Składniki
  • 12 dag przesianej maki,
  • 1 łyżka cukru,
  • 12 dag masła,
  • 3 jaja,
  • 1/4 I wody,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
Przepis

Zagotować wodę z masłem, mieszając dosypać (mieszać aż masa będzie odstawać od garnka). Po ostygnięciu mieszając, wbijać stopniowo jaja i dodawać cukier, cukier waniliowy i proszek do pieczenia. Następnie kłaść łyżeczką małe kulki na blachę posypaną mąką i piec na kolor żółty w mocno rozgrzanym piekarniku. Ptysie wypełniać bitą śmietaną lub dowolnym kremem.

Przepis dodał użytkownik zagadkaa21

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4hsbtm
d4hsbtm
d4hsbtm
Więcej tematów
d4hsbtm

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj