Potrawka z piersi kurczaka i pieczarek
- 2-3 piersi z kurczaka
- ok.1 kg pieczarek
- 2-3 serki śmietankowe
- koperek
- 200 ml śmietanki 18%
Piersi pokroić w średnie kostki i podsmażyć na patelni w znacznej ilości tłuszczu, dodać przyprawy. Następnie wyłożyć na przygotowaną formę do zapiekanek lub naczynie żaroodporne. Pieczarki umyć i pokroić w plasterki i również podsmażyć na patelni dodając przyprawy. Wyłożyć je na podpieczone mięso. Rozłożyć na pieczarkach równomiernie serek i posypać obficie koperkiem.
Polać śmietaną całość równomiernie i wstawić do piekarnika na ok. 30 minut w temperaturę 180-190 stopni. Podaję z keczupem ale tylko dla zwolenników. Nie zdążyłam zrobić fotki po wyjęciu z piekarnika, ale mimo to polecam.
Przepis dodał użytkownik suzume
Podziel się opinią
Komentarze