Potrawka z parówek
- - 6 parówek,
- - puszka kukurydzy,
- - puszka czerwonej fasolki,
- - 2 małe cebule,
- - 2 lyzki koncentratu pomidorowego,
- - koperek ( swiezy lub suszony )
- - chili,
- - sól,
- - pieprz
Na rozgrzaną patelnię wrzucamy drobno pokrojoną cebulę wraz z parówkami pokrojonymi w kostkę. Na ogniu zostawiamy przez około 5 minut, aż cebula i parówki nabiorą ładnego koloru.Następnie dołączamy kukurydzę i czerwoną fasolkę wraz z zalewą, z której utworzy się później sos.Wszystko dusimy pod przykryciem ok 15 min, czasami mieszając.Pod koniec przyprawiamy chili w proszku ( nie za dużo, ok. pół łyżeczki ); solą i pieprzem.Dodajemy koperek - wg uznania.
Mozna podawac z ryzem lub pieczywem.
Przepis dodał użytkownik Goplana
Podziel się opinią
Komentarze