Potrawka mięsno-warzywna
- 300 g piersi z kurczaka
- 300 g jagnięciny
- 300 g polędwicy wieprzowej
- 2 cebulki
- 2 ząbki czosnku
- 2 łodygi selera naciowego
- łyżka mąki
- pomidory bez skórek
- kieliszek białego wina
- świeży tymianek
- 2 listki laurowe
- pieprz, sól
- biała fasola (z puszki)
- 200 g marynowanej wieprzowiny
- 100 g salami (lub zwykłej kiełbasy)
Mięso pokroić w kostke i podsmażyć osobno . Cebulkę usmażyć na brązowo, dodać posiekany czosnek, pomidory razem z sokiem, liście laurowe oraz wino. Wrzucić mięso: najpierw jagnięcinę, potem wieprzowinę a na końcu kurczaka, znowu podusić. Przed dodaniem kazdego gatunku mięsa poprzednie nalezy poddusić. Około pół godziny przed końcem gotowania dodać pokrojonego selera, fasolkę, marynowaną wieprzowinkę i salami (kiełbasę).
Przepis dodał użytkownik helas11
Podziel się opinią
Komentarze