Pomidory pod pierzynką
- 5 średniej wielkości pomidorów
- sól
- pieprz
- ? szklanki majonezu
- ? szklanki śmietany 18%
- 4-5 ząbków czosnku
- szczypiorek
- 10-15 dag żółtego sera
Pomidory umyć, osuszyć i pokroić ostrym nożem w plastry. Następnie ułożyć je na półmisku, posypać solą i pieprzem. Majonez wymieszać ze śmietaną i dodać do tego zmiażdżony czosnek. Całość wymieszać i powstałym sosem zalać pomidory. Szczypiorek umyć i osuszyć. Następnie pokroić i posypać nim sos. Żółty ser zetrzeć na tarce o małych oczkach i posypać nim warstwę szczypiorku.
Schłodzić w lodówce.
Sałatka idealna jako dodatek do mięsa z grilla.
Smacznego.
Przepis dodał użytkownik niunius173
Podziel się opinią
Komentarze