Trwa ładowanie...
d3vj2h5
21 października 2013, 14:15

Podgrzybki ze śmietaną i natką pietruszki

Przepis
5.0
(3 głosy)
Oceń:
d3vj2h5
Składniki
  • 80 dag podgrzybków
  • 1 duża cebula
  • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 1 opakowanie śmietany 22%, całość 200 ml
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • łyżka oliwy z oliwek do smażenia
  • łyżka masła do smażenia
Przepis

Krok 1
Grzyby czyścimy, myjemy i wrzucamy do garnka z wrząca wodą na ok. 5 min.
Krok 2
Po 5 minutach grzyby odcedzamy i kroimy na mniejsze części wedle uznania.
Krok 3
Na patelni z oliwą podsmażamy pokrojoną wcześniej cebulę, powinna się zaszklić.
Krok 4
Do gotowej cebuli dodajemy masło oraz pokrojone grzyby, podsmażamy ok. 10 min.
Krok 5
Ponieważ podgrzybki (szczególnie nóżki) mogą być długo twarde, proponuję dodać wody i dusić przez kolejne 15-20 min. Dodajemy pieprzu i soli wedle uznania.
Krok 6
Na końcu grzyby zalewamy śmietaną i dodajemy natkę. Mieszamy, lekko podgrzewamy i gotowe.

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3vj2h5
d3vj2h5
d3vj2h5
Więcej tematów
d3vj2h5

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj