Trwa ładowanie...
d1az574
19 kwietnia 2008, 14:58

PLESNIAK Z BUDYNIEM

Przepis
4.8
(12 głosów)
Oceń:
d1az574
Składniki
  • -3 szklanki maki pszennej
  • -4-5 jajek
  • -1,5 szklanki cukru
  • 1 kostka margaryny
  • -1 maly proszek do pieczenia
  • -3 budynie waniliowe
  • -1 liter mleka
Przepis

Z maki,zoltek ze wszystkich jaj szklanki cukru i margaryny oraz proszku do pieczenia zagniatamy ciasto,ktore ma byc sypkie.dwie trzecie ciasta rownomiernie rozsypujemy na blaszce wysmarowanej tluszczem .Na to dajemy ugotowany wczesniej budyn,mozna do niego dodac garsc rodzynek.Ubijamy piane z bialek dodajemy pol szklanki cukru i dalej ubijamy.Sztywna piane wykladamy na budyn,na gore rozsypujemy pozostale ciasto.Pieczemy w piekarniku w 180C okolo 40 minut..Smacznego!

Przepis dodał użytkownik DANA_M

Podziel się opinią

2

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1az574
d1az574
d1az574
Więcej tematów
d1az574

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj