pizza tradycyjna
- 50 dag mąki 2 dag drożdży 1 łyżeczka oliwy 1 1/2 szklanki wody 1 łyżeczka soli
- dodatki: 3-4 parówki, pół szklanki przecieru pomidorowego ,15 dag sera żółtego pieczarki, 1/2 puszki kukurydzy , sól ,oliwa .
Drożdże rozpuścić w szklance ciepłej wody. Mąkę przesiać formują kopczyk z wgłębieniem w środku. W dołek wlać rozczyn zarobić i lekko zagnieść. Sół rozpuścić w pół szklance wody i dodać do ciasta razem z oliwą. Wyrobić ciasto. Gdy będzie elastyczne to znaczy jest dobre.Uformować krążki. Na to położyć resztę składników w kolejności wedle upodobania ser pokroić w kostkę . Piec około dwudziesyu minut.Smacznego
Przepis dodał użytkownik Agata
Podziel się opinią
Komentarze