Pikantny ryż z papryką i fasolą
- 1 puszka 425ml czerwonej fasoli „Gotowane na Parze” Bonduelle
- Olej do smażenia
- 1 cebula (drobno posiekana)
- 1/2 czerwonej papryki (pokrojonej w kostkę)
- 1/2 czerwonej papryczki chili (pokrojonej w kostkę)
- 2 duże ząbki czosnku
- 1-2 goździki
- 250 g ryżu basmati
- 600 ml wywaru warzywnego
- 1 liść laurowy
- 1 łyżeczka natki pietruszki (posiekanej)
Na rozgrzany w rondlu olej wrzucić cebulę, paprykę, wyciśnięty czosnek i chili. Podsmażyć. Dodać ryż, cały czas mieszając. Wlać wywar warzywny, dodać goździki i liść laurowy. Doprawić solą i pieprzem. Doprowadzić do wrzenia, przykryć i gotować aż ryż będzie miękki. Dodać fasolę. Na koniec dodać natkę pietruszki i doprawić do smaku.
Przepis dodał użytkownik Bonduelle
Podziel się opinią
Komentarze