Pikantny kurczak z soczewicą i sosem kokosowym
- 1 puszka Soczewicy „Gotowane na Parze” Bonduelle
- 1 puszka 212ml Groszku Tradycyjnego Bonduelle
- 1 puszka 212ml Kukurydzy złocistej Bonduelle
- 500 g piersi kurczaka (pokrojone w paski)
- 4 łyżki oleju słonecznikowego
- 2 suszone papryczki chili (posiekane)
- 1 łyżeczka soku z limonki
- 1 puszka pomidorów pelati (400 g)
- 200 ml mleka kokosowego
- Sól
- 400g makaronu tagliatelle
Przygotować pikantną marynatę przez zmieszanie oleju, proszku chili, soku z limonki i soli. Mięso marynować przez co najmniej 20 minut. Rozgrzać patelnię i smażyć zamarynowanego kurczaka na dużym ogniu przez 2-3 minuty. Dodać groszek, kukurydzę, pokrojone w kostkę pomidory oraz mleko kokosowe i smażyć przez kolejne 5 minut na małym ogniu. W międzyczasie ugotować makaron. Gdy sos zgęstnieje dodać soczewicę. Podgrzać wszystko przez kilka minut. Podzielić makaron na talerze i polać obficie sosem.
Przepis dodał użytkownik Bonduelle
Podziel się opinią
Komentarze