Pikantna sałatka z trzech fasoli
- 1 puszka 212ml białej fasoli Canellini „Gotowane na Parze” Bonduelle
- 1 puszka 425ml czerwonej fasoli „Gotowane na Parze” Bonduelle
- 1 puszka fasoli Flażoletki Bonduelle, odsączonej i wypłukanej
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżki białego octu winnego
- 1 ząbek czosnku (wyciśnięty)
- 3 cebulki dymki (drobno posiekane)
- 150 g sera typu sokół
- 200g pomidorów koktajlowych (przekrojonych na pół)
- 2 łyżeczki natki pietruszki (posiekanej)
Z oliwy, octu, czosnku i części natki pietruszki przygotować sos vinegrette. Fasole połączyć z pokrojonym w kostkę serem, cebulą, pomidorami i pozostałą natką pietruszki. Dodać dresing, delikatnie wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Przepis dodał użytkownik Bonduelle
Podziel się opinią
Komentarze