Trwa ładowanie...
d1lli7g
10-01-2014 14:27

Pikantna sałatka z trzech fasoli

Przepis
5.0
(2 głosy)
Oceń:
d1lli7g
Składniki
  • 1 puszka 212ml białej fasoli Canellini „Gotowane na Parze” Bonduelle
  • 1 puszka 425ml czerwonej fasoli „Gotowane na Parze” Bonduelle
  • 1 puszka fasoli Flażoletki Bonduelle, odsączonej i wypłukanej
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki białego octu winnego
  • 1 ząbek czosnku (wyciśnięty)
  • 3 cebulki dymki (drobno posiekane)
  • 150 g sera typu sokół
  • 200g pomidorów koktajlowych (przekrojonych na pół)
  • 2 łyżeczki natki pietruszki (posiekanej)
Przepis

Z oliwy, octu, czosnku i części natki pietruszki przygotować sos vinegrette. Fasole połączyć z pokrojonym w kostkę serem, cebulą, pomidorami i pozostałą natką pietruszki. Dodać dresing, delikatnie wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem.

Przepis dodał użytkownik Bonduelle

Podziel się opinią

1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1lli7g
d1lli7g
d1lli7g
Więcej tematów
d1lli7g