piers z kurczaka bez smazenia
- 1 podwójna pierś z kurczaka
- 5-6 pieczarek
- 1 cebulka
- majonez
- ok. 15-20 dag sera żółtego
- sól
- pieprz
Jak przyrządzić?
Piersi doprawić do smaku jak kto lubi. Rozbć je na kotlety. Na blaszce do pieczenia rozłożyć folię aluminiową i ułożyć na niej kotlety (surowe!). Na patelni podsmażyć pokrojone w kostkę pieczarki i cebulkę, doprawić do smaku solą i pieprzem; tak przygotowane wyłożyć na kotlety. Teraz na każdy kotlet wykładamy majonez (ok. 1 łyżka na kotlet, zależy od wielkości piersi)i posypujemy grubą warstwą serka żółtego. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 20 min. w temp. 180-190 stopni. Smacznego!
Przepis dodał użytkownik madzonga12
Podziel się opinią
Komentarze