Pierś z indyka- pieczona
- 1 pierś z indyka
- pół brokuła
- 2 marchewki ekologiczne
- kawałek selera ekologicznego
- sól i pieprz
- ziarenka kolorowego pieprzu
- przyprawa do kurczaka złocista knorra
- majeranek
- odrobina curry
- łyżka vegety
- kilka kropli maggi
Pierś dzielimy na mniejsze porcje. Dokładnie nacieramy przyprawą do kurczaka, solą, pieprzem i majerankiem. Posypujemy odrobiną curry i vegety. Skrapiamy maggi i odstawiamy na godzinę do lodówki. Dno prodiża lub naczynia do pieczenia polewamy odrobiną oleju. Układamy kawałki mięsa i pokrojonej w plasterki marchewki. Pieczemy do momentu gdy mięso będzie przyrumienione, po czym przewracamy je na drugą stronę i robimy to samo. Gdy mięso będzie już prawie gotowe wsypujemy pokrojony brokuł i seler. Całość dusimy do momentu, gdy warzywa będą miękkie.
Przepis dodał użytkownik justynak2233
Podziel się opinią
Komentarze