Trwa ładowanie...
d2bf19o
11-11-2014 21:15

Pierś kaczki z zielonymi hiszpańskimi oliwkami

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d2bf19o
Składniki
  • 2 piersi z kaczki,
  • 15-20 dużych hiszpańskich oliwek bez pestek,
  • 6 - 8 szalotek (można zastąpić 3 cebulami),
  • 1 szklanka wina typu moscatel (białe słodkie),
  • 2 łyżki stołowe hiszpańskiej oliwy z oliwek,
  • sól i pieprz
Przepis

Na skórze piersi zrób skośne nacięcia, tak, aby powstały romby. Posól i popieprz. Na rozgrzanej patelni z oliwą usmaż piersi zaczynając od strony ze skórą. Smaż do momentu kiedy piersi będą dobrze zrumienione po obu stronach. Wewnątrz pierś powinna zostać różowa. Zdejmij z patelni.

Oliwki potnij na ćwiartki. Obierz szalotki, potnij je w ćwiartki i ręcznie rozwarstw na piórka. Na tej samej patelni zrumień szalotki. Następnie podlej winem i dodaj oliwki. Smaż jeszcze przez 2-3 minuty. Piersi podziel na filety i podawaj z gorącymi szalotkami i oliwkami.

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2bf19o
d2bf19o
d2bf19o
Więcej tematów
d2bf19o