Trwa ładowanie...
d19vr5y
5 listopada 2008, 18:56

Pierogi z ryżem i jabłkami

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d19vr5y
Składniki
  • Ciasto:
  • 35 dag mąki
  • jajo
  • woda
  • Nadzienie:
  • 20 dag ryżu
  • 35 dag jabłek winnych
  • jajo
  • 4 łyżki cukru
  • pół szklanki śmietany
  • łyżka masła
  • zapachy
  • sól
Przepis

Zagnieść ciasta pierogowe i przykryć, aby nie wyschło. Ryż ugotować na półsypko, ostudzić, wbić jajo. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej, skropić masłem, posłodzić, mieszając zagotować i wymieszać z ryżem. Przyprawić do smaku. Ciasto cienko rozwałkować, układać farsz w niewielkich odstępach, założyć brzegi, zacisnąć i wycinać szklanką pierogi. Ugotować i podawać polane śmietaną z cukrem.

Przepis dodał użytkownik Gosia25

Podziel się opinią

1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d19vr5y
d19vr5y
d19vr5y
Więcej tematów
d19vr5y

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj