Trwa ładowanie...
d4e529u
19 czerwca 2008, 16:07

pierniczki korzenne

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d4e529u
Składniki
  • 300 g mąki
  • 100 g cukru pudru
  • 1 łyżka Kasi
  • 1 jajo
  • 1 łyżeczka sody
  • 1 łyżeczka przyprawy korzennej
  • ? szklanki miodu naturalnego
  • czerwony lukier
Przepis

Miód rozgrzać.
Mąkę wsypać do miski, zrobić dołek, wlać rozgrzany miód i wymieszać.
Dodać pozostałe składniki.
Wymieszać, a następnie wyrabiać ręką kilka minut.
Rozwałkowywać partiami podsypując mąką.
Wykrawać pierniczki foremkami w kształcie serc.
Upiec.
Po wystudzeniu polukrować.
Pierniczki można przechowywać w puszce ok.
3 tygodni.

Przepis dodał użytkownik grazynka604

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4e529u
d4e529u
d4e529u
Więcej tematów
d4e529u

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj