Trwa ładowanie...
dpq8tnu
07-12-2013 20:22

Pieczone jabłko z sezamem, olejem sezamowym i miodem

Przepis
Oceń jako pierwszy:
dpq8tnu
Składniki
  • 1 jabłko
  • 1 łyżeczka miodu
  • 2 łyżki oleju sezamowego
  • 2 łyżeczki sezamu
Przepis

1. Z jabłka na 3/4 jego wysokości odcinamy "czapkę".2. Łyżeczką usuwamy gniazdo nasienne.3. Do środka jabłka wkładamy miód i sezam. Przykrywamy i nakłuwamy szpikulcem boki, dzięki czemu jabłko nie będzie pękać podczas pieczenia.4. Jabłko pieczemy w temperaturze nie wyższej niż 160 St.C około 15-20 minut. Zbyt wysoka temperatura może powodować pękanie jabłka.5. Serwujemy gorące polane olejem sezamowym i obsypane sezamem.To świetna wersja prostego, zdrowego i szybkiego w przygotowaniu deseru, który pokochają zarówno dorośli jak i dzieci.

Przepis dodał użytkownik Kulinarnie_N

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dpq8tnu
dpq8tnu
dpq8tnu
Więcej tematów
dpq8tnu

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj