Trwa ładowanie...
dnkp95l
1 lutego 2009, 17:36

pieczarki lub rydze smażone

Przepis
Oceń jako pierwszy:
dnkp95l
Składniki
  • 40 dag młodych pieczarek lub rydzów
  • 10 dag masła (ewentualnie żółty ser)
  • sól
  • pieprz
Przepis

Pieczarki oczyścić, opłukać, osączyć, obrać ze skórki, odciąć trzony. Rydze oczyścić, opłukać, osączyć. Rozgrzać część masła na patelni i obsmażyć grzyby na średnim ogniu. Przed podaniem pieczarki oprószyć solą i pieprzem. Smażyć partiami, w ostatniej chwili przed podaniem. Podawać polane tym masłem, na którym grzyby się smażyły lub posypane (gdy są ciepłe) żółtym serem

Przepis dodał użytkownik zagadkaa21

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dnkp95l
dnkp95l
dnkp95l
Więcej tematów
dnkp95l

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj