Trwa ładowanie...
d2ckozm
1 lutego 2009, 17:40

pieczarki faszerowane

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d2ckozm
Składniki
  • 35 dag pieczarek (średniej wielkości),
  • 10 dag cebuli,
  • 2 łyżki tartej bułki,
  • 10 dag tłuszczu,
  • 3 łyżki mąki,
  • 2 jaja,
  • pół pęczka kopru,
  • sól,
  • pieprz
Przepis

Pieczarki umyć, wyciąć trzony, które należy posiekać i przesmażyć z cebulą. Kapelusiki pieczarek osolić i oprószyć mąką. Do posiekanych trzonów dodać siekany koper, jajo, tartą bułkę i przyprawić do smaku. Napełniać farszem kapelusiki pieczarek, maczać w roztrzepanym jaju i tartej bułce i następnie smażyć na tłuszczu. Po usmażeniu, przykryć na chwilę pokrywą, aby wewnątrz nie były surowe.

Przepis dodał użytkownik zagadkaa21

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2ckozm
d2ckozm
d2ckozm
Więcej tematów
d2ckozm

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj