Trwa ładowanie...
d2d2waa
19-03-2015 20:43

Penne Rigate w kremie brokułowym z gotowaną szynką i serem ricotta

Przepis
5.0
(1 głos)
Oceń:
d2d2waa
Składniki
  • Penne Rigate 400 g
  • brokuły 150 g
  • mleko pełnotłuste 100 ml
  • szynka gotowana 100 g
  • świeży ser ricotta 50 g
  • oliwa z oliwek Extra Vergine 30 g
  • sól do smaku
Przepis

1. Do wrzącej wody dodaj brokuły. Gotuj przez 5 minut. Wyjmij i zmiksuj ze szczyptą soli, niewielką ilością oliwy i mlekiem.
2. Gotowaną szynkę pokrój w cienkie paski długości ok. 4 cm. Podsmaż troszkę na patelni, aby była lekko chrupiąca.
3. Ugotuj Penne Rigate Barilla w dużej ilości osolonej wody. Odcedź, kiedy będą jeszcze twardawe, i dodaj do kremu brokułowego. Dodaj ser ricotta i przez dwie minuty mieszaj na patelni. Dopraw solą i pieprzem. Podawaj z szynką jako przybraniem.

Przepis dodał użytkownik Włoskiesmaki

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2d2waa
d2d2waa
d2d2waa
Więcej tematów
d2d2waa