Trwa ładowanie...
d1djqi8
27-01-2015 16:54

Pełnoziarniste muffinki marchewkowe z orzechami laskowymi

Przepis
4.0
(8 głosów)
Oceń:
d1djqi8
Składniki
  • 2 szklanki pełnoziarnistej mąki
  • 1/2 szklanki białego cukru
  • 1/2 szklanki brązowego cukru
  • 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • 3/4 łyżeczki imbiru
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 2 jajka
  • 3/4 szklanki wody
  • 1/2 szklanki oleju
  • szklanka startej marchewki
  • posiekane orzechy laskowe
Przepis

Rozgrzać piekarnik do 190 stopni C. W jednej misce połączyć suche składniki: przesianą mąkę, biały i brązowy cukier, proszek do pieczenia, cynamon, imbir i sól. W drugiej miseczce rozbełtać jajka, a następnie dodać je do suchych składników i dokładnie wymieszać.

Marchewkę zetrzeć na tarce z dużymi oczkami i dodać do masy. Mieszać do uzyskania w miarę gładkiej masy. Wrzucić orzechy i ponownie wymieszać.

Ciasto nakładać do około 1/3 wysokości papilotek. Piec około 20-25 minut. Podawać po przestudzeniu.

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1djqi8
d1djqi8
d1djqi8
Więcej tematów
d1djqi8