Trwa ładowanie...
d22igkz
17 kwietnia 2008, 12:27

Pasztet z pieczarek

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d22igkz
Składniki
  • 1 kg pieczarek
  • 2 bułki
  • 3 jaja
  • 1 cebula
  • 1 łyżka oleju
  • sól, pieprz
  • mleko
Przepis

Pieczarki umyć i pokroić.
Cebulę drobno pokroić.
Pieczarki i cebulę udusić razem na oleju. Bułki namoczyć w mleku i dokładnie odcisnąć. Zmielić w maszynce przestudzone pieczarki, a następnie bułki. Do masy dodać żółtka i sól i dokładnie wymieszać.
Z białek ubić sztywną pianę i dodać ją do masy na samym końcu.
Masę przełożyć do żaroodpornego naczynia i piec około godzinę w temperaturze 180 stopni. Bardzo dobry z dadatkiem ćwikły

Przepis dodał użytkownik julia313

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d22igkz
d22igkz
d22igkz
Więcej tematów
d22igkz

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj