Trwa ładowanie...
d4kc62v
d4kc62v

Paszteciki z grzybami

Przepis
4.8
(5 głosów)
Oceń:
Zdjęcie
Zdjęcie
Składniki
  • 200 g pieczarek
  • 100 g suszonych grzybów
  • 1 mała cebula, posiekana
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżeczka suszonego tymianku
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
Przepis

Suszone grzyby płuczemy w letniej wodzie. Grzyby zalewamy zimną wodą i gotujemy na wolnym ogniu przez około 1 godzinę. Ugotowane grzyby odcedzamy i przy pomocy robota kuchennego siekamy. Na patelni rozgrzewamy tłuszcze i podsmażamy pokrojone, lekko posolone pieczarki. Kiedy grzyby puszczą wodę, dodajemy cebulę, tymianek i ugotowane grzyby. Smażymy masę, doprawiamy solą i pieprzem.

Z ciasta francuskiego wykrawamy okręgi i układamy je w foremkach na babeczki. Nakłuwamy ciasto widelcem. Ciasto pieczemy w temperaturze 200 stopni Celsjusza przez 15 minut. Na upieczone spody nakładamy farsz grzybowy, podajemy.

Anna Włodarczyk, autorka blogu Strawberries from Poland

Podziel się opinią

Share
d4kc62v
d4kc62v

d4kc62v
d4kc62v
d4kc62v