Trwa ładowanie...
d2yi6f5
23-09-2011 19:46

Parówkowa mumia

Przepis
4.1
(8 głosów)
Oceń:
d2yi6f5
Składniki
  • opakowanie ciasta francuskiego, 10 cienkich parówek, sałata, ketchup
Przepis

Ciasto dzielimy na 10 części, a każdą z nich na paseczki o szerokości 6-8 mm. Parówki obieramy z osłonek i owijamy paseczkami z ciasta francuskiego, tak aby cała parówka była zakryta, z wyjątkiem małej szpary na oczy. Mumie układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni, pieczemy na złoty kolor ok. 15 min. Podajemy z sałatą i ketchupem. Smacznego!

Przepis dodał użytkownik gukinga

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2yi6f5
d2yi6f5
d2yi6f5
Więcej tematów
d2yi6f5